Stichting Vrijstaat Thialf is altijd in voor een feestje

Stichting Vrijstaat Thialf is een beetje onzichtbaar op Thialf, maar speelt toch een belangrijke rol. De stichting wordt bemenst door bewoners uit de buurt en wil graag dat Thialf de leuke plek blijft die het nu is. Daarbij worden buurbewoners gestimuleerd om leuke dingen op Thialf te organiseren.

Maak gebruik van de mogelijkheden

De stichting is opgericht in 2012. Met geld van de Dullertsstichting is er een nieuwe entree aan de Dullertstraat gerealiseerd en kon mede hierdoor het oude entreegebouw en de zwembadkantine worden omgevormd tot wat het nu is. De stichting huurt de brasserie van de eigenaar (de gemeente Arnhem) en verhuurt het op haar beurt aan Brasserie Thialf. Als het goed is, houdt de stichting hier geld aan over en daar kun jíj gebruik van maken! Eet en drink lekker in de brasserie en bedenk dat je daarmee de stichting steunt – en daarmee ook Thialf!

De evenementen op Thialf worden georganiseerd door Sportbedrijf Arnhem, Brasserie Thialf en Vrijstaat Thialf. En heb je een leuk idee? Er is van alles mogelijk: een festivalletje, buurtfeest, stadscamping of iets kleins. Neem contact  met ons op!

Vrijstaat Thialf zoekt bestuursleden

De Stichting Vrijstaat Thialf wil graag dat deze parel in de wig van het Arnhemse Broek en het Spijkerkwartier een uitdagende speelplek blijft voor iedereen van 0 tot 100 jaar. Samen met buurtbewoners en het Sportbedrijf stimuleren we allerlei soorten activiteiten. Van Rollerdisco tot Burendag of een Vrolijke Wijkpicknick. We kunnen deze activiteiten ondersteunen dankzij de huurpenningen van de Brasserie die professioneel en smakelijk wordt uitgebaat.
Ons bestuur telt op dit moment 7 leden. We vergaderen ongeveer 6 tot 8 keer per jaar in de Brasserie. Daarnaast heeft ieder bestuurslid een specifiek talent. Je onderhoudt bijvoorbeeld het contact met de vrijwilligers, of doet de socials en de website, of zorgt dat de Brasserie op tijd haar factuur ontvangt. Lijkt het je leuk en draag je graag bij aan een gezellige wijk? Reageer dan via post@vrijstaatthialf.nl. We willen eind oktober/begin november een inloopuurtje organiseren om persoonlijk kennis het maken.

De rollerdisco is een mooi voorbeeld van een ideeën van een paar wijkbewoners en de samenwerking tussen Stichting, Playground en Brasserie

Leden van de Stichting Vrijstaat Thialf

Anne de Loijer

Anne de Loijer

Bestuurslid
Christa Jakobs

Christa Jakobs

Secretaris
Erik Vos

Erik Vos

Voorzitter
Fleur Engelsman

Fleur Engelsman

Bestuurslid
Karina van Lenthe

Karina van Lenthe

Bestuurslid
Margreet Koopman

Margreet Koopman

Bestuurslid
Evelien van Wieringen

Evelien van Wieringen

Penningmeester
Dullertstraat 33, 6828 HJ Arnhem